|
Tweet |
YTB-BESKAP projesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından hazırlanan bu eser Balkanlar ve Bulgaristan için büyük önem taşımakta.Kitabın tanıtımı Bulgaristan-Kırcaali’de yapıldı.
Kırcaali Bölge Müftülüğü tarafından organize edilen tanıtım ve eğitim programı kapsamında, Osmanlı dönemine ait mezar taşlarını konu edinen “Bulgaristan Kırcaali Bulutlar Şahideleri” adlı eser tanıtıldı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Karakuş, Osmanlı mezar taşlarının tarihî ve kültürel önemine dair kapsamlı bir sunum sundu.
Prof. KARAKUŞ; “Medeniyetimizin Sessiz Bekçileri”, “Taşlara Akseden Edebiyat”, “Suyla Koruna Tarih ve Töreli Edebiyat”, Balkanlar’da Son Tapularımız” olarak nitelendirdiği Osmanlı devri şahideleriyle alakalı olarak tarihî, edebî ve edebiyat tarihi odaklı misallerle dolu bir sunum gerçekleştirdi. Bu konuda tüm Balkanlar’da daha çok yapılacak iş olduğunu vurguladı. YTB, Kırcaali Bölge Müftülüğü ve katkısı olan herkese çok teşekkür etti.
Programın ilerleyen bölümünde de Burdur Çeltikçi İlçe Müftüsü Dr. İsa Topuz, cenaze hizmetleri ve cenaze nakil işlemlerine ilişkin bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Cenaze hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı örneklerle anlatıldı.
Etkinliğe; Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şûrası Başkanı Vedat Ahmet, Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Mehmet Kahvecioğlu, Haskovo, Filibe ve Eski Zağra Bölge Müftüleri Erhan Recep, Taner Veli ve Seyhan Mehmed, Başmüftülük Yayın Dairesi Başkanı Cemal Hatip, yazar Mehmet Türker ile bölgedeki din görevlilerikatıldı.
Haskovo, Eski Zağra ve Filibe’den din görevlilerinin de iştirak ettiği programın bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından verimli geçtiği belirtildi.